Őszintén ezt most felesbe készítettük. Többek között Balázs, mert a salátához a zöldségeket nem volt nehéz összedarabolni. Először csak egy sima összedobálósnak indult, de olyan szép és finom lett, hogy meg kellett örökítenem.
Chilis-mustáros marha saláta ágyon
Hozzávalók:
Salátához:
1 doboz ruccola
4 paradicsom
1/2 kápia paprika
1/2 fehér paprika
2 retek
5 dkg leerdammer sajt
Chilis-mustárs marhához:
30 dkg marha hátszín
1 dl fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors
1 szál újhagyma
1 friss kisebb chili paprika
1 teáskanál mustár
2 dkg vaj
Elkészítés:
A marha hátszínt szeleteljük szép vékonyra. Az újhagymát daraboljuk apróra a chilivel együtt. Futtassuk meg olívaolajon, helyezzük rá a marha szeleteket, pirítsuk fehéredésig, majd öntsük fel borral. Ízesítsük sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk puhára. Vegyük ki és csíkozzuk fel a húst. A visszamaradt szafthoz tegyünk egy teáskanál mustárt, és vajat. Ezzel főzzük krémesre.
A salátához a zöldségeket daraboljuk tetszés szerint, a sajtot kockára.
Vegyünk elő két nagy tányért. Osszuk el a ruccolát, helyezzük el rajta a zöldségeket, a sajttal és a hús darabokkal. Locsoljuk meg a mustáros szafttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése