Sült paprika krémhez:
1 kg kápia paprika
2 piros csípős paprika
5 gerezd sült fokhagyma
2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Sült paprika krémleves, fokhagymás krutonnal
Hozzávalók ( 2 személy részére):
5 dl csirkehús alaplé
1,5 dl sült paprika krém
1 teáskanál kakukkfű
ízlés szerint só, bors
1 szelet rozsos kenyér
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Először el kell készítenünk a sült paprikakrémet, amit később másra is fel tudunk használni.
A paprikákat helyezzük alufóliával bélelt sütőlemezre, csomagoljunk mellé fóliába egy fej fokhagymát, amibe locsoljuk egy kevéske olívaolajat. Forró 200°C-os sütőbe süssük addig, amíg a paprikákon fekete foltok nem lesznek. Ez jelenti azt, hogy jól megsült, megpuhult. Szedjük ki egy tálba, takarjuk le fóliával, majd mindig vegyünk ki egyet. Húzzuk le a héját, kaparjuk ki a magját és gyűjtsük turmixgépbe. Adjuk hozzá a megpucolt sült fokhagyma gerezdeket, az olívaolajat, sózzuk és borsozzuk, majd turmixoljuk krémesre.
Mérjünk ki belőle 1,5 dl, ezt adjuk hozzá a forró csirkehúsleveshez. Keverjük át, ízesítsük kakukkfűvel, sóval és borssal.
A kenyeret daraboljuk apró kockára. A fokhagymát zúzzuk össze, kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd dobjuk hozzá a kenyér kockákat. Alacsony lángon pirítsuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése