Koskacukor: Parmezános-borsós csirkemell, gnocchival

2015. augusztus 28., péntek

Parmezános-borsós csirkemell, gnocchival

Általában igyekszem a párom kedvébe járni és olyanokat főzni, amivel kedvezni tudok neki. Jó néha-néha egy-két cukkinis vagy hasonló alapanyag is felhasználásra kerül, de akkor gondoskodok arról, hogy olyan legyen mellé, amit szeret és így már sokkal szívesebben fogyasztja. Na, de nem csak a főzéssel vagy a süteményeimmel kedveskedek neki, hanem tegnap megleptem egy SZIN jeggyel. Soha nem voltunk még és tudom, hogy nagyon nagy kedvence a Punnany Massif és a Halott pénz zenekar. Amikor kilestem, hogy melyik nap lesz, elmentem megvenni a jegyeket. Egy hónapon keresztül kellett titkolnom. Bevallom nem volt könnyű, mert szerencsére még a karácsonyi ajándékokat sem kell ilyen sokáig eltitkolni. Szóval, mivel már lassan ünnepelhetjük az eltöltött 15 évünket, gondoltam ennél felejthetetlenebb nem is lehetne. Tegnap koncerteztünk egy nagyot és nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Azért említettem meg ebben a bejegyzésben ezt az eseményt, hogy megörökítsem egy pár sorban. De most visszatérek ehhez a fantasztikus főételhez, amihez házi gnocchit készítettem. Jöjjön akkor a recept.









Parmezános-borsós csirkemell, gnocchival
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
2 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 teáskanál kakukkfű
3 dl csirkehús alaplé
20 dkg borsó
1 dl tejszín
2 teáskanál keményítő
5 dkg parmezán
1/2 csokor friss petrezselyem

Gnocchihoz:
40 dkg burgonya
10 dkg rétesliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 tojás
1 kávéskanál só

Elkészítés:
A csirkemellet daraboljuk kisebb kockákra. A lilahagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk apróra, majd olívaolajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a húst, pirítsuk fehéredésig, majd ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel. Öntsük fel csirkehús alaplével, fedjük le és pároljuk 30 percig. Ezután adjuk hozzá a borsót és főzzük további 10 percig. A tejszínt keverjük ki a keményítővel. Vegyük le  a fedőt, öntsük hozzá a tejszínt, sűrítsük be vele. Ezután zárjuk el, mehet hozzá a reszelt parmezán és keverjük addig, amíg el nem olvad. (Amennyiben nagyon elfőné a levét, akkor adjunk hozzá húsalaplevet vagy vizet. Inkább krémes legyen, mint nagyon sűrű.) A petrezselymet mossuk meg, daraboljuk apróra és szórjuk meg vele a kész tejszínes csirkemellet.
A gnocchihoz a burgonyát főzzük meg héjában, majd hámozzuk meg, törjük össze és hagyjuk kihűlni. Üssünk hozzá egy tojást, adjuk hozzá a kimért liszteket, ízesítsük sóval, majd jól gyúrjuk össze. Szórjuk meg a munkalapot rétesliszttel, osszuk a tésztát 4 részre, majd sodorjunk belőle ujjnyi vastag rudakat. Daraboljuk fel, ha van kedvünk és időnk díszíthetjük villával. Szórjuk meg rétesliszttel, gyűjtsük tálba.
Forrásban lévő sós vízbe főzzük ki kb. 7 perc alatt. Vegyük ki, szűrjük le, majd adjuk a kész csirkemellhez.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...