Koskacukor: Vanília krémes, gyümölcsös piskóta

2015. augusztus 4., kedd

Vanília krémes, gyümölcsös piskóta

Hétvégén nővéreméknél voltunk grillezni, ahol nem is akármi került a rácsra, mint frissen töltött házi kolbászkák. Annak a receptjével is jönni fogok hamarosan. Annyira finom lett, hogy már azon gondolkoztunk, hogyan lehetne nagyban gyártani. :) Ezekből a bolti vackokból már régóta besokalltam. Még a drágább és jobb minőségűnek mondható grill kolbászok is tele vannak ehetetlen dolgokkal, amik csak ropognak a fogunk alatt, nem is beszélve arról, hogy zsíros nagyon és húst is minimálisat tartalmaz. Ugyanis egy-egy fajtáról nem hiszem el, hogy azt a 80%-os hús tartalmat elérik, annak ellenére, hogy ez szerepel rajta. De most tekintsünk el ettől. Szeretem meglepni unokahúgomat valami sütivel és legtöbbször próbálok olyat készíteni, amit szeret. Szerencsém van, mert bármilyen gyümölcsöt szívesen fogyaszt, így nem volt nehéz dolgom. Anyutól kölcsön kértem a formát, gyors megsütöttem egy kevert tésztás piskótát, megfőztem a vanília pudingot, amit kikevertem mascarponéval, majd gyümölccsel díszítettem. Egyszerű és könnyen variálható. Csak ajánlani tudom!






Vanília krémes, gyümölcsös piskóta
Hozzávalók (30 cm átmérőjű formához):
Piskótához:
10 dkg cukor
14 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
egy csipet só
4 tojás
6 dkg vaj
1 teáskanál vanília kivonat

Vaníliakrémhez:
4 dl tej
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
3 evőkanál házi vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
25 dkg mascarpone

2 nektarin
1 fürt szőlő

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté. A cukor felével verjük habbá a fehérjét, a másik felével keverjük habosra a sárgáját. Adjuk hozzá az olvasztott, de kihűlt vajat és a vanília kivonatot. Tegyük a liszthez a szódabikarbónát és a csipet sót. Szitáljuk 1/3-át a kikevert tojássárgájához, adjuk hozzá a felvert hab 1/3-át, majd keverjük csomó mentesre. Mehet tovább bele a másik 1/3 és a következő körben a maradék 1/3. Öntsük vajjal kikent, lisztezett formába. Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 25 perc alatt. Végezzünk tűpróbát!
A krémhez forraljunk fel 3 dl tejet, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A maradékkal keverjük ki a vaníliás pudingport, majd adjuk hozzá és sűrítsük be. Lefedve hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a mascarponét, keverjük krémesre. Töltsük ki a krémmel a piskóta közepét.
Díszítsük kedvenc gyümölcseinkkel!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...