Vanília krémes, gyümölcsös piskóta
Hozzávalók (30 cm átmérőjű formához):
Piskótához:
10 dkg cukor
14 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
egy csipet só
4 tojás
6 dkg vaj
1 teáskanál vanília kivonat
Vaníliakrémhez:
4 dl tej
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
3 evőkanál házi vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
25 dkg mascarpone
2 nektarin
1 fürt szőlő
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté. A cukor felével verjük habbá a fehérjét, a másik felével keverjük habosra a sárgáját. Adjuk hozzá az olvasztott, de kihűlt vajat és a vanília kivonatot. Tegyük a liszthez a szódabikarbónát és a csipet sót. Szitáljuk 1/3-át a kikevert tojássárgájához, adjuk hozzá a felvert hab 1/3-át, majd keverjük csomó mentesre. Mehet tovább bele a másik 1/3 és a következő körben a maradék 1/3. Öntsük vajjal kikent, lisztezett formába. Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 25 perc alatt. Végezzünk tűpróbát!
A krémhez forraljunk fel 3 dl tejet, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A maradékkal keverjük ki a vaníliás pudingport, majd adjuk hozzá és sűrítsük be. Lefedve hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a mascarponét, keverjük krémesre. Töltsük ki a krémmel a piskóta közepét.
Díszítsük kedvenc gyümölcseinkkel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése