Koskacukor: Gyümölcsös csirkemell, sajtos burgonyapürével takarva

2015. augusztus 16., vasárnap

Gyümölcsös csirkemell, sajtos burgonyapürével takarva

Az időjárás igaz nem mutatja, de a gyümölcs kínálatból látszódik, hogy lassan-lassan közeledik az ősz. Most már egyre többféle almát, körtét, szőlőt lehet kapni és a szilva félék is megjelentek. Aminek nagyon örülök, mert mindet szeretem és finom süteményeket lehet belőlük készíteni, ráadásul nagyon jól passzolnak hús ételekhez is. Anyuéknál is lassan beérnek az őszi gyümölcsök, bár szilvából igen csak nagy hiányt szenvedünk az idén. Viszont örülhetünk a paradicsomnak, mert abból már jó pár üveggel tudhatunk be magunknak. A nagy lekvár főzés az idén elmaradt, mert csak éppen pár üveggel készültek. De ezért vannak tartalékok a kamrába.
Kanyarodjunk vissza a recepthez. Nem akartam egy sima csirkemell ragut tört burgonyával tálalni, ezért az alábbi verziót találtam ki.






Gyümölcsös csirkemell, sajtos burgonyapürével takarva
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 evőkanál olívaolaj

frissen őrölt bors
1 dl száraz fehérbor
1 teáskanál tárkony
1/2 teáskanál kakukkfű
3 szál újhagyma
1 kis fürt szőlő
1 nagy alma

50 dkg burgonya
2 evőkanál tejföl
1 tojás
7 dkg reszelt mozzarella

frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel, majd főzzük puhára.
A csirkemellet kockázzuk fel az almával együtt. A szőlő szemeket vágjuk ketté, ha nagyok, az újhagymát pedig karikára. Dinszteljük meg az újhagymát, adjuk hozzá a csirkemellet. Pirítsuk fehéredésig. Szórjuk meg sóval, borssal, kakukkfűvel és tárkonnyal. Öntsünk rá száraz fehérbort, fedjük le és pároljuk fél puhára. Ekkor adjuk hozzá az almát és a szőlőt. Ismét fedjük le, majd amikor már a gyümölcsök is megpuhultak akkor zárjuk el a gázt alatta.
A megfőtt burgonyát szűrjük le, törjük össze. Adjuk hozzá a tejfölt, a reszelt mozzarellát, és a tojást. Keverjük ki, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Pite formába vagy tetszőleges kerámia tálba tegyük először az aljára a gyümölcsös csirkemell ragut, majd kiskanál segítségével kanalazzuk a tetejére a burgonyapürét.
Előmelegített 200°C-os sütőbe téve addig süssük, amíg nem pirul meg a teteje. Kívül picit ropogósnak kell lennie.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...