Kanyarodjunk vissza a recepthez. Nem akartam egy sima csirkemell ragut tört burgonyával tálalni, ezért az alábbi verziót találtam ki.
Gyümölcsös csirkemell, sajtos burgonyapürével takarva
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors
1 dl száraz fehérbor
1 teáskanál tárkony
1/2 teáskanál kakukkfű
3 szál újhagyma
1 kis fürt szőlő
1 nagy alma
50 dkg burgonya
2 evőkanál tejföl
1 tojás
7 dkg reszelt mozzarella
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel, majd főzzük puhára.
A csirkemellet kockázzuk fel az almával együtt. A szőlő szemeket vágjuk ketté, ha nagyok, az újhagymát pedig karikára. Dinszteljük meg az újhagymát, adjuk hozzá a csirkemellet. Pirítsuk fehéredésig. Szórjuk meg sóval, borssal, kakukkfűvel és tárkonnyal. Öntsünk rá száraz fehérbort, fedjük le és pároljuk fél puhára. Ekkor adjuk hozzá az almát és a szőlőt. Ismét fedjük le, majd amikor már a gyümölcsök is megpuhultak akkor zárjuk el a gázt alatta.
A megfőtt burgonyát szűrjük le, törjük össze. Adjuk hozzá a tejfölt, a reszelt mozzarellát, és a tojást. Keverjük ki, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Pite formába vagy tetszőleges kerámia tálba tegyük először az aljára a gyümölcsös csirkemell ragut, majd kiskanál segítségével kanalazzuk a tetejére a burgonyapürét.
Előmelegített 200°C-os sütőbe téve addig süssük, amíg nem pirul meg a teteje. Kívül picit ropogósnak kell lennie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése