Elérkezett az a nap is, amikor megosztom veletek a szuper grill kolbász receptünket. Vége a bolti korszaknak, most már ebből is csakis házit fogok sütni. A fűszerezést a későbbiekben variálni fogom, úgyhogy jövök még újabb ötletekkel. Ez most egy alap recept, de nagyon tuti lett.
Házi grill kolbász
Hozzávalók (8-10 db):
1 kg darált dagadó
15 dkg darált hasa alja szalonna
0,25 g szerecsendió
2 g fehérbors
20 g só
0,5 g majoránna
6 gerezd fokhagyma
kb. 1-1,5 méter disznó vékonybél
Elkészítés:
A dagadót és a has alja szalonnát daráljuk le otthon, vagy vegyük meg ledarált állapotban.
Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a fűszereket, zúzzuk hozzá a fokhagymát, majd jól keverjük össze, hogy egyformán ízes legyen mindenhol a hús. Töltsük vékonybélbe kolbász töltővel. A hossza kb. 10 cm legyen, az átmérője 2 cm és arra ügyeljünk, hogy lazára legyen töltve. Miután elvágtuk a belet, formázzuk meg a egy kicsit a kezünkkel, majd gyűjtsük őket tálcára. Grill rácson vagy serpenyőben közepes lángon süssük készre. Sütés közben szurkáljuk meg fogpiszkálóval vagy hurkapálcikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése