Szőlős, rokfort sajtos focaccia
Hozzávalók:
100 g durum liszt
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 g fehér liszt
10 g élesztő
3,5 dl víz
7 g só
20 g extra szűz olívaolaj
Továbbá:
15 dkg szőlő
10 dkg kéksajt
friss vagy szárított rozmaring
extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tegyük dagasztó tálba, majd kettes vagy hármas fokozaton (a lényege, hogy ne legyen nagyon lassú, minél több levegőt dolgozzunk bele) dagasszuk kb. 7-8 percig.
Enyhén olajozott tálba téve pihentessük 12 óra hosszát a konyhapulton szobahőmérsékleten.
A tésztát hajtogassuk át a tálba úgy, hogy mindig keresztbe hajtjuk és így megyünk körbe, míg egy tömörebb, de levegős "labdát" nem kapunk. Ezt megismételjük még kétszer.
Olajjal kikent kb. 15x20 cm-es formába téve hagyjuk duplájára kelni.
Nyomkodjuk meg az ujjainkkal, spricceljük meg extra szűz olívaolajjal, majd nyomkodjuk bele a szőlő szemeket. Szórjuk meg sajttal és friss vagy szárított rozmaringgal.
Előmelegített 190°C-os sütőbe süssük készre kb. 25-30 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése