Ismét egy ötletet hoztam, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás lehet.
Aszalt gyümölccsel, vörösborban párolt karaj
Hozzávalók:
1 kg csont nélküli karaj
só, bors
3 teáskanál kakukkfű
50 ml balzsamecet
50 ml olívaolaj
10 szem aszalt sárgabarack
10 szem aszalt szilva
3 evőkanál mazsola
3 evőkanál aszalt áfonya
10 dkg dió
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 dl száraz vörösbor
2 dl víz
Elkészítés:
A megtisztított karajt sózzuk, borsozzuk. A kakukkfüvet kikeverjük az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd jól a húsba masszírozzuk. Tűzálló tálba helyezzük. Az aszalt gyümölcsöket mellé tesszük a dióval együtt. A vöröshagymát megpucoljuk, félbe vágjuk és felszeleteljük. A fokhagymát megpucoljuk, amennyiben nagyok, akkor ketté vagy több darabra vágjuk. A hús mellé tesszük. Felöntjük borral és vízzel vagy, ha éppen van kéznél húsalaplé akkor az a legjobb. Alufóliával lefedjük, előmelegített 170°C-os sütőbe helyezzük és két órán keresztül pároljuk. Egyszer-kétszer kivesszük és meglocsoljuk a saját szaftjával. Miután teljesen puhára pároltuk, kivesszük a karajt, alufólia alatt hagyjuk kihűlni. Az aszalt gyümölcsöket a szafttal együtt, kimerjük egy kínáló tálba. (Ennek egész sűrűnek kell lennie.)
Tört burgonyával vagy főtt barna rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése