Koskacukor: Spenótos-fetasajtos húsgombóc paradicsommártásban

2015. december 7., hétfő

Spenótos-fetasajtos húsgombóc paradicsommártásban

Sokszor büszke vagyok magamra, hogy ismét sikerült olyan egyszerű receptet kitalálnom, ami mégis különleges és finom. Amikor az ügyfeleim megkérdezik, hogy "Te hétköznap este miután innen haza mész még főzöl?". A válaszom, természetesen igen. Ha nem főzök akkor edzésen vagyok. Tehát elmondhatjuk, hogy vagy főzni vagy aludni járok haza. :) Általában ilyenkorra olyan menüsort találok ki, ami egyszerű. Az nem baj, ha sokáig készül el a sütőben, csak nekem ne kelljen vele sokat foglalkozni. Ez ismételten pont ilyen lett.










Spenótos-fetasajtos húsgombóc paradicsommártásban
Hozzávalók (4 személy részére):
50 dkg darált marhahús
50 dkg darált sertéshús
10 dkg friss spenót
10 dkg feta sajt
2 teáskanál oregánó
2 teáskanál fűszerpaprika
3 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt bors
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 konzerv darabolt paradicsom
5 dl sűrű házi paradicsomlé

Kuszkusz salátához:
1 kis fej lilahagyma
1 piros hegyes paprika
2 evőkanál olívaolaj

frissen őrölt bors
10 levél friss bazsalikom
2 dl kuszkusz
3.5 dl víz

Elkészítés:
A kétféle darált húst tálba tesszük, a fűszereket és a zsemlemorzsát hozzá adjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd beletesszük. A spenótot és a sajtot felaprítjuk, majd ezzel együtt jól összedolgozzuk. Nagyobb gombócokat formálunk belőle, amiket egy tűzálló edénybe helyezünk. A házi paradicsomlében elvegyítjük a konzerv darabolt paradicsomot, majd ezzel felöntjük a gombócokat. Előmelegített 180°C-os sütőbe 1,5 óra alatt készre sütjük. Sülés közben fordítsuk meg a gombócokat egyszer-kétszer, nehogy megégjen a teteje.
A kuszkuszhoz forró vizet teszünk, lefedve megvárjuk amíg magába szívja. A lilahagymát megpucoljuk, felkockázzuk a paprikával együtt. Kevés olívaolajon megdinszteljük. Sóval, frissen őrölt borssal és friss apróra darabolt bazsalikommal ízesítjük. A kész kuszkuszt hozzákeverjük és melegen tálaljuk a kész paradicsomos gombócokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...