Hozzávalók:
3 bögre nagy szemű zabpehely
1/2 bögre napraforgó mag
1/2 bögre mogyoró
1/2 bögre dió
1/2 bögre mandula
1/3 bögre lenmag
1/2 bögre kókuszreszelék
1 bögre aszalt áfonya
1/2 bögre aszalt szilva
1/2 bögre mazsola
1/2 bögre cukrozott pomelo
1/2 bögre cukrozott gyömbér
75 ml narancslé
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál házi szilvalekvár
2 teáskanál méz
50 ml dió olaj
1 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál őrölt zöld kardamom
1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés.
Mérjük ki a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a magvakat egy tálba. Keverjük ki a narancslevét a szilvalekvárral, a mézzel és az olajjal. Egy nagyobb narancs héját reszeljük hozzá. Adjuk hozzá továbbá a kakaóport, a fahéjat, a kardamomot és a vaníliakivonatot, majd keverjük simára.
Öntsük a kimért alapanyaghoz, jól forgassuk össze. Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk, egyenletesen elosztjuk rajta.
Előmelegített sütőbe 170°C-on 45 perc alatt megpirítjuk. Sütés közben forgassuk át egy lapát segítségével kétszer, háromszor.
Az aszalt szilvát, a pomelot és a gyömbért daraboljuk fel. A mazsolával és az áfonyával együtt tegyük a kész granolához. A sütőlemezen hagyjuk kihűlni, majd dobozba tárolva 2-3 hétig is eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése