Fokhagymás-bazsalikomos csirkemell, friss bagettben
Hozzávalók (4 bagetthez):
200 g fehér liszt
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
3 dl víz
5 g élesztő
2 kávéskanál só
Fokhagymás-bazsalikomos csirkemellhez:
50 dkg csirkemellfilé
10 bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sűrű balzsamecet
2 evőkanál frissen facsart citromlé
só
frissen őrölt bors
Továbbá:
mustár
ruccola
retek
piros hegyes paprika
olívabogyó
ecetes gyöngyhagyma
Elkészítés:
Először a bagetteket készítjük el, amihez egy nappal korábban hozzá kell látnunk. A liszteket kimérjük egy tálba, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót és a vizet, majd könnyű, lágy, hólyagos tésztát dagasztunk belőle. Szobahőmérsékleten pihentetjük 2 órán keresztül, majd minimum 12 óra hosszára hűtőbe tesszük. Ezután a hűtőből kivéve, enyhén lisztezett deszkára borítjuk, áthajtogatjuk. Baláról, jobbra, fentről, le. Megfordítjuk, letakarva 30 percet pihentetjük. Ezt még egyszer megismételjük, majd 4 részre osztjuk. Bagettet formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarva duplájára kelesztjük. A tetejét megcsipkedjük ollóval, vagy bevágjuk egy nagyon éles késsel. Megspricceljük vízzel,majd előmelegített 200°C-os sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A bazsalikomleveleket, a fokhagymával, balzsamecettel, olívaolajjal és a citromlével összeturmixoljuk. A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a pácba. Száraz grill serpenyőben vagy panini segítségével mind a két oldalát megsütjük.
A kihűlt bagettet kettévágjuk, megkenjük mustárral, megpakoljuk ruccolával, retekkel és piros hegyes paprikával, majd rátesszük a kész csirkemell szeleteket. Olívabogyóval és ecetes gyöngyhagymával tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése