Koskacukor: Aszalt paradicsomos rudacskák

2015. december 30., szerda

Aszalt paradicsomos rudacskák

Az elmaradhatatlan szilveszteri sós... Egy jó borozós, fröccsözős este mellé feltétlen kell valami ropogtatni való. Szeretjük a pogácsákat vagy a sós sütiket és szerintem ennél jobb vendégváró ötlet nincs is. Ezek az ízletes rudacskák sokáig puhák maradnak, így amennyiben megmarad (bár szerintem nem fog), másnap, sőt harmadnap is jó ízűen lehet belőle falatozni.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016 januári számában is.








Aszalt paradicsomos rudacskák
Hozzávalók:
12,5 dkg fehér tönkölyliszt
12,5 dkg túró
1 tojás
6 dkg hideg vaj
4 evőkanál reszelt parmezán
4 aszalt paradicsom
6 friss bazsalikomlevél
1 kávéskanál só

Elkészítés:
Minden hozzávalót kimérünk, és késes robotgéppel addig kevertetjük, amíg a tészta nagyjából összeáll. Fóliába csomagolva legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük. A hideg tésztát lisztezett deszkán kb. 1/2 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. Még egyszer kinyújtjuk és tekerjük. Végül kinyújtjuk, majd éles késsel kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített, 200 fokos sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...