A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016 januári számában is.
Aszalt paradicsomos rudacskák
Hozzávalók:
12,5 dkg fehér tönkölyliszt
12,5 dkg túró
1 tojás
6 dkg hideg vaj
4 evőkanál reszelt parmezán
4 aszalt paradicsom
6 friss bazsalikomlevél
1 kávéskanál só
Elkészítés:
Minden hozzávalót kimérünk, és késes robotgéppel addig kevertetjük, amíg a tészta nagyjából összeáll. Fóliába csomagolva legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük. A hideg tésztát lisztezett deszkán kb. 1/2 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. Még egyszer kinyújtjuk és tekerjük. Végül kinyújtjuk, majd éles késsel kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített, 200 fokos sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése