Szilveszterre sokféle étellel készülhetünk, de szerintem nálunk még mindig a legdivatosabb a hidegtál. Mi azért is szeretjük, mert el lehet lenni vele egy-két napig, főleg másnap fáradtan nem kell főzésre gondolni. Hogy milyen finomságok lesznek vagy voltak, azzal már csak jövőre fogtok találkozni viszont most itt van egy jó ötlet, ha nem a hagyományos májkrémes verziót szeretnétek választani. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016-os januári számában is.
Avokádóval töltött tojás
Hozzávalók 10 darabhoz:
5 főtt tojás
1 érett avokádó
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors
2 evőkanál krémsajt
Elkészítés:
A megpucolt tojásokat és az avokádót kettévágjuk. Az avokádó magját eltávolítjuk, a húsát késes robotgépbe kanalazzuk. A tojások sárgáját és a krémsajtot is hozzáadjuk, és krémesre turmixoljuk. Mustárral, citromlével, sóval és borssal ízesítjük. Habzsákba szedjük, majd megtöltjük vele a tojásfehérjéket.
Tipp: érdemes közvetlenül fogyasztás előtt összeállítani, mert idővel elszíneződik a krém.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése