A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.
Hozzávalók 2 tepsihez:
20 dkg fehér tönköly liszt
10 dkg vaj
2,5 dkg kókuszcukor
2,5 dkg méz
2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 tojássárgája
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, késes robotgépbe tesszük. Kimérjük hozzá a kisebb kockákra vágott vajat. Beletesszük a mézet, a porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket és a tojássárgáját. Addig turmixoljuk, amíg szinte össze nem áll a tészta. Pár mozdulattal labdát formázunk belőle, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1/2 órára. Közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A hideg tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti szaggatóval kiszúrjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 10-12 perc alatt készre sütjük; figyeljünk arra, hogy ne piruljanak meg. Rácsra téve kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése