Hozzávalók:
Zöldfűszeres tarjához:
6 szelet tarja
1 evőkanál morzsolt zsálya
2 teáskanál morzsolt majoránna
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
2 teáskanál zöldbors
1 kávéskanál őrölt bors
2 teáskanál só
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl olaj
0,5 dl fehérborecet
1,5 dl tej
1 evőkanál liszt
Meleg édesburgonya salátához:
3 édesburgonya
50 dkg kelbimbó
2 fej lilahagyma
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
só
frissen őrölt bors
1/2 gránátalma
3 evőkanál gránátalmalé
Elkészítés:
A tarjához elkészítjük először a pácot. A fűszereket, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, az olajat és a fehérborecetet kikeverjük, majd jól a tarjába masszírozzuk. Egy nagyobb jénaiba helyezzük, kevés vizet aláöntünk, majd alufóliával alaposan betakarjuk. Előmelegített 170°C-os sütőbe két óra alatt puhára pároljuk. A visszamaradt szaftot kimerjük egy tálba, a húst visszatakarjuk. Tálalás előtt a fólia alatt 20 percig hagyjuk pihenni. A szaftot serpenyőbe öntjük, egy evőkanál liszttel elkeverjük csomómentesre, felhevítjük, majd besűrítjük. Tej hozzáadásával hígítjuk, amíg el nem érünk egy szószos, mártásos állagot.
Az édesburgonyát meghámozzuk, kisebb kockára daraboljuk. A kelbimbó külső levelét eltávolítjuk, kettévágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Ízesítjük sóval, borssal, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Előmelegített 200°C-os sütőbe 20 perc alatt készre sütjük. Kiszedjük egy tálba, hozzáadjuk egy fél gránátalma magját és a másik feléből kifacsarunk kb. 3 evőkanálnyi levet. Ezzel meglocsoljuk, melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése