A sok süti mellé, amit betermelünk a három nap alatt szerintem bőven elég lesz ennyi illetve ez a kétféle. Amennyiben nincs ötletetek és szeretnétek házi szaloncukrot készíteni, akkor itt egy kis segítség.
Hozzávalók:
Marcipános-áfonyáshoz (kb. 20 darabhoz):
10 dkg kész jó minőségű marcipán
10 dkg fagyasztott áfonya
1 evőkanál méz
2 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
Kandírozott narancsos-rumos, dióshoz (kb. 20 darabhoz):
15 dkg étcsokoládé
2 +1 evőkanál kandírozott narancshéj
10 dkg pirított dió
1 evőkanál rum vagy rumaroma
3 dkg vaj
Elkészítés:
Először is szükségünk lesz kettő darab kb. 20x10 cm nagyságú, téglalap alakú vagy ennek megfelelő méretű négyzet alakú dobozra. Lehet ételtároló doboz is, a lényeg, hogy ne legyen túlságosan nagy. Béleljük ki alufóliával vagy folpackkal.
A marcipánt nyújtsuk ki az általunk választott doboz méreteihez megfelelő nagyságúra. Helyezzük el benne. Az áfonyát felfőzzük a mézzel, a cukorral és közepes lángon addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik. A végén hozzáadjuk a vajat és a csokoládét, a marcipánra öntjük és elsimítjuk.
A narancsoshoz az étcsokoládét felolvasztjuk gőz felett, hozzáadjuk a vajat és a rumot. Két evőkanál kandírozott narancshéjat a dióval együtt aprítóba tesszük és egészen apróra, daráljuk. Hozzáadjuk a csokoládéhoz a plusz egy evőkanál egész kandírozott narancshéjjal. Ezt is formába öntjük.
Teljesen kihűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük pár óra hosszára. Kiborítjuk a tálba, lehúzzuk a fóliát, majd egy éles kés segítségével egyenlő kockákra feldaraboljuk. Tetszés szerint lehet kisebbekre vagy nagyobbakra.
Csomagoló anyagot az eztettem webshopról rendelhetünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése