Koskacukor: Fehérbab krémleves, füstölt szalonnával és cheddar sajtos pirítóssal

2015. október 21., szerda

Fehérbab krémleves, füstölt szalonnával és cheddar sajtos pirítóssal

Amikor beköszönt az ősz és lassan már közeledik a tél egyre jobban kívánjuk a leveseket. Főleg azokat, amiket a legjobb forrón fogyasztani és ráadásul laktatóak is. Ilyen ez a krémes fehérbab leves, aminek a füstölt szalonna ad egy különleges ízvilágot és a benne krémesített paradicsomtól még lágy,




Fehérbab krémleves, füstölt szalonnával és cheddar sajtos pirítóssal
Hozzávalók:
5-7 dkg házi füstölt szalonna
2 kis fej vöröshagyma
2 szál répa
400 g konzerv paradicsom
1 liter húsalaplé
2 konzerv fehérbab
2 babérlevél
1 teáskanál majoránna
só, bors

Továbbá:
baguette
kacsa zsír
vörös cheddar sajt

Elkészítés:
A füstölt szalonnát daraboljuk apró kockára, tegyük fazékba majd pirítsuk zsírjára közepes lángon.
A vöröshagymát pucoljuk meg, szeleteljük apróra a répával együtt.
Miután a szalonna kisült, szedjük ki. A visszamaradt zsírt, ha soknak találjuk öntsünk le róla és a maradékon dinszteljük meg a hagymát és a répát. Öntsük rá a konzerv paradicsomot, ezután a húsalaplevet, majd ízesítsük sóval és borssal. Addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul teljesen. Most jöhet hozzá az egyik lecsepegtetett konzerv fehérbab. Tovább bele tehetjük a babérlevelet és a majorannát. Főzzük további fél órát. Ezután távolítsuk el a babérlevelet és krémesítsük botmixerrel. Tegyük vissza a tűzre. Vegyük elő a másik konzerv fehérbabunkat, csepegtessük le és adjuk a leveshez. Főzzük fel, majd zárjuk le és készítsük el a pirítóst.
A baguetteket kenjük meg házi kacsa zsírral, szórjuk meg cheddar sajttal. Helyezzük előmelegített 200°C-os sütőbe, és süssük addig, amíg a sajt teljesen rá nem olvad, a kenyér ropogós nem lesz.
Tálaljuk a kisül szalonnával és ropogós, sajtos pirítóssal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...