Koskacukor: Fűszeres almalekvár

2015. október 30., péntek

Fűszeres almalekvár

Imádom az almát,főleg fahéjjal párosítva. Az almás rétes, almás pite vagy bármilyen almás sütemény, bármikor jöhet. Ez egy szimpla almalekvár, amit különböző fűszerekkel párosítottam. Reggeli müzlimhez adtam, amit megízesített illetve egy finom péksüti is készült felhasználásával, de az legyen meglepi.
Egyébként felhasználható reggeli pirítóshoz, vagy bármilyen kelt tésztához tölteléknek, de akár linzerhez vagy hókifli készítéséhez is. Ezek csupán ötletek, fantáziátokra bízom. Az íze és az illata igazán téli hangulatot idéz a konyhába.








Fűszeres almalekvár
Hozzávalók (300 ml-hez):
1 kg édes alma
2 evőkanál nyírfacukor
2 teáskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt zöld kardamom
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés:
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházakat, majd daraboljuk apró kockára. Tegyük egy fedeles, kerámia falú lábasba, amibe hosszan tudjuk főzni úgy, hogy biztosan nem ég le. Szórjuk meg cukorral és a fűszerekkel. Alacsony lángon, lefedve főzzük 2-3 óra hosszán keresztül. Akkor jó, amikor már jól besűrűsödött. Tegyük üvegbe, hagyjuk kihűlni, majd mehet a hűtőbe felhasználásig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...