Egyébként felhasználható reggeli pirítóshoz, vagy bármilyen kelt tésztához tölteléknek, de akár linzerhez vagy hókifli készítéséhez is. Ezek csupán ötletek, fantáziátokra bízom. Az íze és az illata igazán téli hangulatot idéz a konyhába.
Fűszeres almalekvár
Hozzávalók (300 ml-hez):
1 kg édes alma
2 evőkanál nyírfacukor
2 teáskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt zöld kardamom
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 vaníliarúd kikapart belseje
Elkészítés:
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházakat, majd daraboljuk apró kockára. Tegyük egy fedeles, kerámia falú lábasba, amibe hosszan tudjuk főzni úgy, hogy biztosan nem ég le. Szórjuk meg cukorral és a fűszerekkel. Alacsony lángon, lefedve főzzük 2-3 óra hosszán keresztül. Akkor jó, amikor már jól besűrűsödött. Tegyük üvegbe, hagyjuk kihűlni, majd mehet a hűtőbe felhasználásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése