Sütőtökös scone
Hozzávalók (kb. 16-17 db-hoz):
135 g zabliszt
135 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál só
240 g sütőtök püré
90 g hideg vaj
125 g joghurt
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki késes robotgépbe. Adjuk hozzá a hideg vajat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd turmixoljuk össze. Így nem fenyeget minket az a veszély, hogy megolvad a vaj a kezünk alatt. Tegyük bele továbbá a joghurtot, a sütőtök pürét és a sót. Gyúrjuk össze, majd az enyhén lágy tésztát jól lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagságúra. Szaggassuk ki tetszőleges formával, tetszőleges nagyságúra. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített 200°C-os sütőbe téve süssük kb. 20 percig. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Zacskóba téve sokáig megőrzi puhaságát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése