Fűszeres, mogyorós-mandulás, parmezános morzsába panírozott hús, édesburgonyával, ruccolával és gránátalmával
Hozzávalók:
8 szelet karaj
só, bors
Panírhoz:
3 szelet száraz kenyér
4 evőkanál parmezán
2 evőkanál mogyoró
1 evőkanál mandula
1 ág rozmaring
8 levél bazsalikom
2 tojás
2 evőkanál liszt
olívaolaj
Továbbá:
édesburgonya
gránátalma
ruccola
Elkészítés:
A karaj szeleteket klopfoljuk ki egy kicsit, de ne túl vékonyra. Sózzuk és borsozzuk meg mind a két oldalát.
A panír hozzávalóit tegyük késes robotgépbe és turmixoljuk össze, amíg morzsa nem lesz belőle.
A tojást verjük fel, a lisztet tegyük egy külön tányérba. Most már nincs más dolgunk mint, minden egyes szelet húst bepanírozni.
Helyezzünk egy rácsot tepsibe, fektessük rá a bepanírozott húst, majd locsoljuk meg olívaolajjal.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 20 percig az egyik oldalát, majd 20 percig a másik oldalát. Amikor megfordítjuk akkor a másik oldalát is locsoljuk meg olívaolajjal.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, sózzuk és borsozzuk, spricceljük meg olívaolajjal, majd tegyük tepsibe. Toljuk ezt is a sütőbe és süssük addig, amíg nem puhul meg. Tálaljuk ruccolával és gránátalmával! Pluszban locsolhatunk rá még jó minőségű balzsamecetet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése