Koskacukor: Paradicsomos penne tojással és mozzarellával serpenyőben

2015. október 6., kedd

Paradicsomos penne tojással és mozzarellával serpenyőben

Láttam már egy-két blogon, hogy úgy is készülhet tésztával egy főétel, hogy együtt fő meg mindennel. Egyrészt tök jó, mert nem kell külön főzőcskézni és még a mosogatni való is kevesebb. Na jó, nálunk nincs mosogatógép, így azért meggondolom mit használok, hogy ne mosogatással töltsem a szabadidőmet. Sokszor besegít Balázs is, de egyikünk kedvenc tevékenységéhez sem tartozik. Szóval, arra gondoltam én is kipróbálom. Megkoronáztam mozzarellával és tükörtojással, hogy több fehérjét adjon nekünk ez az finom ebéd, ami ugye nagyon fontos edzés előtt. Nem egy diétás, de lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz és a paradicsom is kedvező hatással bír.




Paradicsomos penne tojással és mozzarellával serpenyőben
Hozzávalók (2 személy részére):
15 dkg teljes kiőrlésű penne
5 dl házi paradicsomlé
2-3 dl víz
20 dkg házi füstölt sonka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
6-7 levél bazsalikom
1 ág rozmaring
só, bors
3-4 tojás
15 dkg mozzarella

Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg, aprítsuk fel, majd dinszteljük meg kevés olívaolajon. A sonkát daraboljuk kisebb kockára, tegyük a hagyma mellé és pirítsuk közepes lángon 10-15 percig. Öntsük fel házi paradicsomlével, ízesítsük a fűszerekkel, sóval és borssal. Miután felforrt, tegyük bele a pennét és további víz hozzáadásával főzzük "al dente"-re. A végén üssük a tetejére a tojásokat, a felkarikázott mozzarellákat helyezzük el a tetején, majd fedjük le és közepes lángon addig süssük tovább, amíg a sajt el nem olvad illetve a tojás sárgája nem szilárdul meg annyira, amennyire szeretjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...