Paradicsomos penne tojással és mozzarellával serpenyőben
Hozzávalók (2 személy részére):
15 dkg teljes kiőrlésű penne
5 dl házi paradicsomlé
2-3 dl víz
20 dkg házi füstölt sonka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
6-7 levél bazsalikom
1 ág rozmaring
só, bors
3-4 tojás
15 dkg mozzarella
Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg, aprítsuk fel, majd dinszteljük meg kevés olívaolajon. A sonkát daraboljuk kisebb kockára, tegyük a hagyma mellé és pirítsuk közepes lángon 10-15 percig. Öntsük fel házi paradicsomlével, ízesítsük a fűszerekkel, sóval és borssal. Miután felforrt, tegyük bele a pennét és további víz hozzáadásával főzzük "al dente"-re. A végén üssük a tetejére a tojásokat, a felkarikázott mozzarellákat helyezzük el a tetején, majd fedjük le és közepes lángon addig süssük tovább, amíg a sajt el nem olvad illetve a tojás sárgája nem szilárdul meg annyira, amennyire szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése