Almás csirkemell saláta, kesudióval és camemberttel
Hozzávalók:
1/2 főtt csirkemell
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál worchester szósz
2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál méz
só, bors
Továbbá:
100 g ruccola
1 gránátalma magja
1/2 zöld savanyú alma
1/2 piros édes alma
50 g pirított kesudió
50 g aszalt áfonya
100 g camembert sajt
Elkészítés:
Vegyük elő az egészben főtt csirkemellet, majd szedjük szálaira. Olívaolajat hevítsük fel, adjuk hozzá az eceteket, a worchester szószt és a mézet. Ezután mehet bele a főtt hús. Jól forgassuk össze, melegítsük át, majd ízesítsük sóval és borssal.
Tálalásnál halmozzuk a tányér közepére a ruccolát, erre jöhetnek az alma szeletek, a piríott kesudió, az aszalt áfonya illetve a gránátalma magjaiból pár kanállal. A tetejére jöhet az ízletes főtt csirkemell, majd a kockára vágott camembert sajt. A végén locsoljuk meg pluszban egy kevéske jó minőségű, sűrű balzsamecettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése