Mogyorós - diós zabkeksz, étcsokoládé darabokkal
Hozzávalók (30 db-hoz):
160 g nagyszemű zabpehely
50 g kókuszliszt
150 g zabliszt
100 g graham liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
egy csipet só
100 g nyírfacukor
100 g étcsokoládé
75 g mogyoró
75 g dió
150 g szobahőmérsékletű vaj
kb. 1,5 dl kókusztej
1 tojás
Elkészítés:
Először mérjük ki a liszteket, adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet sót. A mogyorót, a diót és az étcsokoládét tegyük késes robotgépbe, majd daraboljuk egészen apróra. Tegyük a kimért liszthez, a nyírfacukorral és a zabpehellyel együtt. Ezután jöhet hozzá a vaj, a kókusztej és a tojás. Dolgozzuk jól össze, amennyiben szükséges ahhoz hogy összeálljon mehet hozzá még egy kevés tej. Formázzunk belőle közepes nagyságú golyókat, lapítsuk el a tenyerünkkel. Helyezzük egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb. 15 percig. Vegyük ki lapát segítségével, rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Kekszes dobozba tárolva sokáig puha marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése