Nagyon sok jót olvastam már róla. Rengeteg rostot, vitamint és ásványi anyagot (kálcium, foszfor, kálium, cink, magnézium, mangán) tartalmaz. Fő forrása az antioxidánsoknak, omega 3 és omega 6 zsírsavaknak. Érdemes minden nap fogyasztani, mert sok értékes tápanyag találhatóak ezekben a kicsi magvakban. Ráadásul desszertet is készíthetünk, ami egy uzsonnára tökéletes lehet!
Joghurtos chia puding, málnával
Hozzávalók (2 pohárhoz):
200 g málna
2 teáskanál kókuszcukor
2 teáskanál chia mag
250 ml joghurt
4 teáskanál chia mag
1 evőkanál citromlé
2 teáskanál méz
Elkészítés:
A málnát főzzük fel a kókuszcukorral lassú tűzön, majd hagyjuk kihűlni, csak ezután tegyük hozzá a chia magot.
A joghurtot keverjük ki a mézzel, a citromlével és a chia maggal.
Hagyjuk mind a két keveréket állni legalább fél órát, ezután kanalazzuk poharakba.
Tegyük egy éjszakára hűtőbe. Ez idő alatt szépen megszívja magát és a mag is megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése