Fokhagymás, rozmaringos tejben sült karaj, curry mártással
Hozzávalók (4 személy részére):
5 dl tej
1 kg egész karaj
4 nagy gerezd fokhagyma
4 szál rozmaring
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 dl tej
1 teáskanál keményítő
1 teáskanál curry
20 dkg jázminrizs
Elkészítés:
A karaj minden oldalát jó sózzuk be és borsozzuk.
Hevítsük fel az olívaolajat a vajjal együtt, majd helyezzük rá az egész karajt. Pirítsuk körbe minden oldalát. Öntsük fel fél liter tejjel, tegyük bele a rozmaring ágakat és az apróra feldarabolt fokhagymát.
Lefedve, alacsony lángon főzzük puhára kb. 1,5-2 órán keresztül. Fontos, hogy tényleg alacsony legyen a hőmérséklet, így marad szaftos és puha.
Miután megfőtt, vegyük ki, hagyjuk hűlni, majd ezután szeleteljük fel.
A visszamaradt szaftot, szűrjük le, öntsük vissza a serpenyőbe, majd forraljuk fel. A maradék tejbe keverjük ki a keményítőt a curryvel és ezzel sűrítsük be. A felszeletelt húst, helyezzük vissza a mártásba, így jól átjárja a curry íze.
Főtt jázminrizzsel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése