Néha elfelejtjük, hogy nem csak a hagyományos ételek léteznek és talán vannak a konyhába olyan dolgok, amiket már régebben megvásároltunk, csak még nem került arra sor, hogy fel is használjuk. Hasonlóképpen jártam a kínai ötfűszer keverékkel. A csirkecombjaim már megvoltak, de nem igazán tudtam, hogyan is készítsem el. Elővettem egy pár dolgot a fűszerek közül, majd megtaláltam ezt az isteni illatú fűszer őrleményt. Ezután már jött az ihlet és az alábbi menü lett az ebédünk.
Kínai ötfűszeres csirkecombok
Hozzávalók:
1 kg csirke alsócomb
3 ek. olívaolaj
1 ek. szójaszósz
1 tk. méz
1 ek. citromlé
1 tk. kínai ötfűszer keverék
só, bors
Elkészítés:
A combokat egyesével sózzuk és borsozzuk. Az olajhoz keverjük hozzá a mézet, frissen facsart citromlevet, a szójaszószt és a fűszerkeveréket, majd alaposan kenjük meg vele a csirkecombokat. Alufólia alatt 40 percig pároljuk 200°C-os sütőbe, majd levéve folyamatosan locsolgassuk és süssük még 15 percig.
Tejszínes zöldbab:
1/2 kg fagyasztott zöldbab
só, bors
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Wokba olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a zöldbabot. Sózzuk és borsozzuk, pároljuk addig, amíg éppen még egy picit roppanós. A tojást jól verjük fel, adjuk hozzá a tejszínt és nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát. A babot vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínes keveréket és forgassuk bele. Tegyük vissza a tűzre, de most már alacsony lángon és csak éppen addig, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, mert a tojás könnyen megfő benne.
Mézes-szezámos pirított bacon
15 dkg kockára vágott bacon
1 tk. méz
1 ek. szezámmag
Elkészítés:
A kockára vágott bacont pirítsuk meg félig, csurgassuk hozzá a mézet és karamellizáljuk rá, majd a végén szórjuk meg szezámmaggal,ekkor már csak addig kell sütni, amíg egy picit meg nem pirul.
Nagyon finom ebédet készítettél. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
Törlés