Nagyon sokszor készítek salátát vacsorára, de valahogy a fotózásra sosem kerül sor, ilyenkor már az éhség győz sokszor. Ez most annyira fincsi lett, egy fotóra meg kellett állnom. Egyébként is régen jöttem már sali recepttel. Ha nincs ötlet, gyorsan kell valamit összedobni vacsira, akkor bátran ajánlom.
Fokhagymás-joghurtos saláta, tárkonyos csirkemellel
Hozzávalók (2 fő):
1 pohár joghurt
1 tk. dijoni mustár
1 tk. citromlé
1/2 tk. méz
1 kk. só
pici bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 kisebb fej lilahagyma
1/2 uborka
1/2 kaliforniai paprika
7-8 levél jégsaláta
4-5 evőkanál kukorica
30 dkg csirkemell
só, bors
tárkony, kakukkfű
kevés olívaolaj
Tetejére:
friss petrezselyem és tökmagolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kockára, fűszerezzük be és süssük meg pár perc alatt.
Közbe elkészítjük az öntetet. A joghurttal elkeverjük a mustárt, a citrom levét, a mézet, sózzuk és borsozzuk, beletörjük a fokhagymát és jól elkeverjük. A lilahagymát apró kockára vágjuk, a többi zöldséget tetszés szerint, a jégsalátát csíkokra. Jól elkeverjük az öntettel, rá szedjük a csirkemellet, megszórjuk friss petrezselyemmel és tökmagolajjal meglocsoljuk.
Kitűnő vacsora!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése