Mai nap szabin voltam, mert nagy főzésbe voltunk, hétvégére vendégeket várunk szülinapunk alkalmából.
A reggeli viszont ma sem maradt el.
Citromhab fahéjas fantanjait variáltam egy kicsit át, egyszerűen mennyei volt. Csak tömtem, csak tömtem, csak tömtem... reggel és egyszerűen befaltam volna mindet. Köszönöm szépen a receptet, tökéletes lett.
Párom köszöntött fel legelőször reggel a konyhába, majd elég furán nézett, hogy mit gyártok.
Kérdezi: Mik lesznek ezek? Mondom neki, hogy fantanok. Erre ő: Tulipános fanfanok? ... Ez kakaós csiga, csak látom nem tekerted fel.
Hát igen, ezt csak mi értjük, akik szeretnek sütni, főzni mi a különbségek ezek között. :)
6-kor keltem, így vannak kora reggeli fotók, illetve a maradék 3 db-ról készítettem kicsit később is, amikor már volt az erkélyen fény, ezért van különbség a fényképek között.
Csokis-mézeskalács fűszeres fantanok
Hozzávalók (8 db):
20 dkg fehér liszt
20 dkg tk. tönköly liszt
2 dl tej
4 dkg cukor
1 kk. só
3,5 dkg vaj
1 tojás
2 dkg élesztő
Kenéshez:
1 ek. kakaópor
2 ek. nyírfacukor
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg darabolt étcsoki
2 dkg vaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit bedagasztottam és hűtőbe tettem egy éjszakára. Természetesen lehet egyből is sütni, de én mindig reggelire készítek péksütit. Másnap reggel kinyújtottam 40x40 cm kockára. Felosztottam 5 részre, tehát 8 cm-ként hosszába elvágtam. Megkentem olvasztott vajjal, majd a cukor, kakaó, étcsoki és mézeskalácsfűszer keverékével bőven megszórtam. Egymásra helyeztem, a legutolsót fejjel lefelé. Ezután felosztottam 8 részre, és 5 cm-ként elvágtam. Muffin kapszlikba tettem úgy, hogy az alját összecsíptem. A maradék vajjal megkentem a tetejét mindegyiknek, majd előmelegített 200°C-os sütőbe 20 perc alatt megsütöttem. Isteni illat volt!
Izgalmas forma és ízvilág, tetszik! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Tényleg nagyon finom!
Törlés