Ezek a kekszek, már akár karácsonyra is készülhetnek, ha esetleg valaki keksz különlegesség válogatást szeretne ajándékozni, ez is lehetne akár egy a sok közül.
Áfonyás-mandulás csokis keksz
Hozzávalók (20 db):
15 dkg liszt
10 dkg zabpehely
10 dkg vaj
5 dkg cukor
5 dkg barnacukor
1 kk. sütőpor
1 ek. kakaópor
1 tojás
5 dkg aszalt áfonya
10 dkg szeletelt mandula
Tetejére:
5 dkg olvasztott étcsokoládé
Elkészítés:
Mérjük ki egy tálba a lisztet, zabpelyhet, sütőport, kakaóport, cukrot és morzsoljuk össze a vajjal.Adjuk hozzá a tojást, az aszalt áfonyát és a mandulát. Ha nagyon sűrű lenne a tészta, akkor pici tejjel javíthatunk az állagán. Formáljunk gombócokat és zsírpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé, de hagyjunk bőven távolságot a kekszek között, ugyanis egy kanál segítségével lapítanunk kell még egy kicsit rajta. Előmelegített 180°C-os sütőbe 10 perc alatt süssük meg. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Olvasztott csokoládét csurgassunk a tetejére.
(Temperáltam a csokoládét, de nem egészen sikerült, gyakorolnom kell még.)
Olvasztott csokoládét csurgassunk a tetejére.
(Temperáltam a csokoládét, de nem egészen sikerült, gyakorolnom kell még.)
nagyon-nagyon guszta, és a hozzávalók alapján roppant finomnak tűnik! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Dina! Imádok mindent ami benne volt, meg minden édességet, bármilyen variációba jöhetnek a kekszek. :)
TörlésAzta, ez aztán a guszta keksz! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Okki! Aranyos vagy!
Törlés