Az alap ötletet Stahl Judit egyik receptje adta, de persze nem én lennék, ha nem módosítanék rajta. Fehérborral készítettem, rengeteg petrezselyemmel és édesburgonyát tálaltam mellé.
Olívabogyós csirkecombok újhagyma ágyon
Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
só, bors
2 csomó újhagyma
1 fej fokhagyma
2 tk. egész koriander
3-4 tk. reszelt friss gyömbér
1 tk. sáfrányos szeklice
1,5 dl fehérbor
1 dl víz
20 szem fekete olívabogyó
1 citrom reszelt héja
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkecombokat jól sózzuk be, a bőre alatt is, amennyire lehet és borsozzuk meg. Az újhagymát vágjuk karikára, a fokhagymát szedjük gerezdekre, pucoljuk meg és amelyik nagyon nagy vágjuk ketté. Egy nagyobb jénai aljára terítsük szét az újhagymát, a fokhagymát, szórjuk meg korianderrel és helyezzük el rajta a combokat, locsoljuk meg borral és a vízzel. Szórjuk meg egy kis sáfrányos szeklicével és reszeljünk rá bőven a friss gyömbérből. Alufóliával lefedve toljuk a sütőbe 200°C-on 40 percig pároljuk. Ezután vegyük ki locsoljuk meg a saját levével és tegyük vissza még 10 percre, ilyenkor már lehet grillezni, a gáz sütősök tegyék eggyel feljebb. Közben a olívabogyókat daraboljuk fel és a petrezselymet vágjuk kicsit nagyobbakra a szokásosnál. Vegyük kis ismét a combokat, locsoljuk meg újra a szafttal, dobjuk rá az olívabogyót, reszeljük rá a citrom héját és borítsuk be a petrezselyemmel. További 10 percre betesszük még és, ha kellően megpirult a teteje akkor kész is.
Édesburgonyát főztem mellé. Összetörtem egy kevés vajjal és a szafttal meglocsolva, sok sült hagymával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése