Az én receptem az alábbi módon néz ki, annyi még, hogy joghurt helyett kefirt használtam és egy éjszakára hűtőbe tettem a tésztát, másnap formáztam. (Este 10-kor már nem volt kedvem, inkább keltem 6-kor úgyis még munka előtt megsütöttem az almás-narancsos vörösborban sült kacsát :) )
Köszönöm szépen a receptet Ági!
Kefires-tönkölyös kiflik
Hozzávalók (8db):
200 g rétesliszt
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g BL80 fehér liszt
25 g friss élesztő
2 tk. só
1 kk. cukor
2 ek. olívaolaj
2 dl hideg víz
100 g kefir
Elkészítés:
Mérjük ki a liszteket egy kelesztő tálba. Morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk meg cukorral, egy másik pontba adjuk hozzá a sót és kanalazzuk bele a kefirt. Kezdjük el összeállítani a tésztát. Én robotgéppel szoktam dolgozni, a dagasztó rúdjaival. Adjunk hozzá egy kis vizet, locsoljuk meg olajjal és még annyi vizet, amennyit felvesz. Rugalmas tésztát kell hogy kapjunk.
Lefedtem, és ment a hűtőbe egy éjszakára. Másnap reggel átgyúrtam, kinyújtottam kerekre, kb. 32 cm átmérőjűre és 8 szeletre vágtam. Egyenként még hosszába nyújtottam még egy kicsit rajta, alól feltekertem, majd felfele sodortam és kész is van a kifli. Egy picit behajlítottam, de akár ducikat is lehet, akkor már nem kell nyújtani rajta és nem kell behajtani. Úgy akkor szendvics kiflinek is el lehet készíteni.
De szép kiflik, nagyon ügyes vagy.
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
Törlés