Zöldborsos rozscipó
Hozzávalók:
250 g tk. rozsliszt
150 g világos rozsliszt
200 g BL80-as kenyérliszt
1 tk. só
1 tk. cukor
1 ek. ecet
1 ek. sikér
175 ml kefir
kb. 250 ml langyos víz
20 g élesztő
2 tk. zöldbors
1 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A liszteket, a sót, a zöldborsot és a sikért mérjük ki egy kelesztő tálba, majd keverjük össze. Az élesztőt, a cukorral és a kefirrel keverjük el, majd adjuk a liszthez. Adjunk még hozzá egy evőkanál ecetet és és kezdjük el dagasztani úgy, hogy folyamatosan adjuk hozzá a langyos vizet. Robotgéppel 10 percig dagasztottam a vége felé hozzá adtam az olajat és kiolajozott tálba duplájára kelesztettem. Ezután jól átgyúrtam, de most már csak kézzel és egy sütőpapíros kerek jénaiba tettem. 10 perc után bevágtam a tetejét kereszt irányba, ezután még 15 percig hagytam pihenni. Előmelegítettem a sütőt 220°C-ra és gőzös sütőbe kezdtem el sütni, majd 20 perc után 180°C-ra vissza vettem és további 25 percig sütöttem.
Hűűű... ez a cipócska nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésGyorsan fogy :) Párom kenyeresebb, mint én, úgyhogy adok a véleményére. Nagyon ízlik neki. :)
Törlés