Szombaton gyors ebédet készítettem. Az ötlet Szenti Gabitól jött, egy héttel korábban láttam nála az "Édes túrós krumplinudlikat körte kompóttal", ami egyből megtetszett. Köszönöm szépen a receptet, soha nem készítettem még ilyen túrós nudlikat és bevallom nem hallottam róla, úgyhogy ismét tanultam valamit Nagyon finom lett, máskor is biztos elkészül nálunk. Én most szilvabefőttet bontottam hozzá. :)
Túrós krumplinudli szilvaszósszal
Hozzávalók (2 fő):
35 dkg krumpli
12,5 dkg túró
1 tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 ek. cukor
csipet só
6 dkg tk. tönköly liszt
2-3 dkg vaj a pirításhoz
Elkészítés:
A krumplit főzzük meg héjában, hámozzuk meg, törjük össze, majd hagyjuk kihűlni. Törjük hozzá a túrót, keverjük bele a tojást. Picit sózzuk, szórjuk meg egy kis cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a citrom reszelt héját, dolgozzuk össze. Olvasszunk vajat egy serpenyőbe és kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát. Süssük meg mind a két oldalát aranyszínűre.
A szilvabefőttet felforraltam, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel ízesítettem és 1 evőkanál keményítővel sűrítettem egy picit rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése