A hétvégi sütés-főzésből maradt ki legalább fél konzerv sűrített paradicsom, mivel nem szeretek semmit kidobni, ezért próbálok mindent felhasználni és a maradékokkal kapcsolatos ételt kitalálni.
Éppen kenyér sütés előtt álltam, amikor eszembe jutott a paradicsomos kenyér, de hogy ne legyen egyszerű most fűszereztem bazsalikommal és oreganóval. Úgy látom ez is gyorsan el fog fogyni. :)
Paradicsomos-fűszeres kenyér
Hozzávalók:
20 dkg tk. tönköly búzaliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg BL 80 kenyérliszt
10 dkg rétesliszt
2,5 dkg élesztő
1 púpos kk. só
7,5 dkg kefir
7,5 dkg sűrített paradicsom
kb. 2 dl víz
1 ek. balzsamecet
1 ek. olívaolaj
1 tk. bazsalikom
1 tk. oregano
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki, keverjük el benne a sót, morzsoljuk bele az élesztőt. A sűrített paradicsomot kanalazzuk a kefirhez, majd mehet az egész a liszthez. Adjuk hozzá a fűszereket, az olajat, az ecetet majd kezdjük el dagasztani és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Kelesszük duplájára. Lisztezett deszkán gyúrjuk finoman át, nyújtsuk ki, hajtsuk be balról és jobbról, majd tekerjük fel. Előmelegített gőzös sütőbe 200°C-on süssük 10 percig, majd 180°C-on még 30 percig. Rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése