Nem egy és nem kettő indiai étel szerepel már a gyűjteményemben, de mindig beugrik valami új, amit ki kell próbálnom. Jelen pillanatban a tabbouleh, ugyanis a mentát nem sokszor használom salátánál. Kár, pedig nagyon finom! Az indiai csirkét is ebben az esetben jó hagymásra, szaftosra készítettem, egy kevés füstölt paprikával, ami egy különleges ízt adott. A naan kenyérrel pedig feltétlen ki kell törölni a tányért, hogy jó idő legyen! Mondaná anyukám. :)
Hozzávalók (4 személy részére):
Hagymás indiai csirkemellhez:
80 dkg csirkemell
2 fej vöröshagyma
1/2 teáskanál őrölt kurkuma
1/2 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál füstölt paprika
1/2 teáskanál fahéj
2 teáskanál római kömény
3 evőkanál olaj
kevés víz
Naan kenyér receptjét már korábbról itt találjátok a blogomon.
Tabbouleh-hez:
1,5 dl bulgur
3 dl v;íz
só
30 dkg koktél paradicsom
1/2 kígyó uborka
3 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál aprított mentalevél
1/2 citrom leve
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet hagyhatjuk egészben vagy szeljük ketté, hogy vékonyabb legyen. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté és szeleteljük fel. Az olajat hevítsük fel, tegyük rá a hagymát és dinszteljük pár percig. Szórjuk meg a fűszerekkel, keverjük el, majd helyezzük rá a csirkemellet. Sózzuk és borsozzuk. Miután megpirultak a mellek, öntsük fel kevés vízzel és süssük tovább, amíg meg nem puhul illetve a szaftja be nem sűrűsödik.
A Naan kenyeret készítsük el a korábbi receptem alapján.
A tabbouleh-hoz főzzük meg a bulgurt dupla mennyiségű enyhén sós vízbe. A paradicsomot karikázzuk fel az újhagymával együtt, az uborkát daraboljuk apró kockára. Aprítsuk fel a petrezselymet a mentalevéllel. Tegyünk mindent egy nagy tálba. Öntsük le olívaolajjal és frissen facsart citromlével. Ízesítsük sóval és borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése