Hozzávalók (8 db-hoz):
200 g teljes kiőrlés tönköly búzaliszt
200 g teljes kiőrlésű liszt
100 g fehér liszt
20 g élesztő
7 g só
1 tojás sárgája
1 teáskanál méz
100 g tejföl
250 ml langyos tej
Tetejére:
szobahőmérsékletű kacsazsír
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki a dagasztó tálunkban. A langyos tejbe keverjük el a mézet, morzsoljuk bele az élesztőt, majd tegyük félre 10 percre.
A kimért liszthez adjuk a sót, a tojás sárgáját, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Dagasszunk belőle rugalmas, könnyű, de nem lágy tésztát.
Kelesztő tálba téve pihentessük 1 óra hosszát szobahőmérsékleten.
Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre. Nyújtsuk ki téglalap alakúra, kb. 5 mm vastagságúra. Tekerjük fel szorosan a rövidebbik oldalánál fogva. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Takarjuk le és kelesszük duplájára. Kenjük meg alaposan kacsazsírral, majd helyezzük előmelegített 180°C-os sütőbe. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése