Koskacukor: Kacsazsírral megkent tejfölös kifli

2015. november 27., péntek

Kacsazsírral megkent tejfölös kifli

Szeretek kifliből szendvicset készíteni, főleg, ha az a kifli különleges. De nem csak sósan finom, hanem mézzel vagy lekvárral is megkenhetjük. A kacsazsírtól nagyon illatos lesz és a tejföltől pedig foszlós és puha. Készült belőle panini is, de azt holnap majd bemutatom. :)







Kacsazsírral megkent tejfölös kifli
Hozzávalók (8 db-hoz):
200 g teljes kiőrlés tönköly búzaliszt
200 g teljes kiőrlésű liszt
100 g fehér liszt
20 g élesztő
7 g só
1 tojás sárgája
1 teáskanál méz
100 g tejföl
250 ml langyos tej

Tetejére:
szobahőmérsékletű kacsazsír

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki a dagasztó tálunkban. A langyos tejbe keverjük el a mézet, morzsoljuk bele az élesztőt, majd tegyük félre 10 percre.
A kimért liszthez adjuk a sót, a tojás sárgáját, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Dagasszunk belőle rugalmas, könnyű, de nem lágy tésztát.
Kelesztő tálba téve pihentessük 1 óra hosszát szobahőmérsékleten.
Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre. Nyújtsuk ki téglalap alakúra, kb. 5 mm vastagságúra. Tekerjük fel szorosan a rövidebbik oldalánál fogva. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Takarjuk le és kelesszük duplájára. Kenjük meg alaposan kacsazsírral, majd helyezzük előmelegített 180°C-os sütőbe. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...