Hozzávalók (4 személy részére):
Salátához:
1/2 fej jégsaláta
1/4 uborka
1/2 kaliforniai paprika
4-5 karika erős paprika
1/4 fehér retek
6-8 koktél paradicsom
1 szál újhagyma
5 dkg kecskesajt
3 evőkanál balzsamecet
só, bors
Omletthez:
8 tojás
só, bors
10 dkg reszelt mozzarella
olívaolaj
Elkészítés:
Először készítsük el a salátát. A jégsalátát szedjük leveleire, daraboljuk apró kockára az uborkával együtt. A paprikák magját távolítsuk el, csíkozzuk fel, majd kockázzuk, karikázzuk. A retket mossuk meg, vágjuk le a két végét, majd karikázzuk és csíkozzuk fel. A koktél paradicsomot egyszerűen csak szeljük vékony karikákra az újhagymával együtt. Tegyünk mindent egy tálba, adjuk hozzá a balzsamecetet, a sót és a borsot és jól fogassuk össze. Morzsoljuk a tetejére a kecskesajtot.
Az omlettekhez külön-külön kettesével verjük fel a tojásokat, sózzuk és borsozzuk. Forró, olívaolajjal spriccelt serpenyőbe öntjük. Elosztjuk, mintha palacsinta lenne, majd megszórjuk sajttal. Közepes lángon megsütjük annyira, hogy megtudjuk fordítani lapát segítségével. A másik oldalát is addig sütjük, amíg szilárd nem lesz. Helyezzük tányérra, kanalazzunk rá a salátából, majd tekerjük fel és fogyasszuk még melegen.
Megszórhatjuk friss kaporra, petrezselyemmel és extra kecskesajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése