Hozzávalók:
Indiai csirkefasírthoz (4 személy részére):
50 dkg főtt csirkemell
30 dkg főtt burgonya
2 szál főtt répa
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál garam masala
1/2 teáskanál koriander
2 evőkanál friss petrezselyem
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
továbbá:
2 tojás
zsemlemorzsa
teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
olaj a sütéshez
Sütőtökös burgonyapüréhez:
50 dkg héjában főtt burgonya
30 dkg sült sütőtök
só, bors
szerecsendió
2 dl tejföl
Cékla chutneyhoz:
1 kg cékla
2 fej lilahagyma
2 édes alma
1 dl vörösborecet
1 dl balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
1 narancs frissen facsart leve
1 szál rozmaring
1 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál só
Elkészítés:
A csirkefasírt elkészítése nagyon egyszerű. Fontos, hogy a csirkemell, a répa és a burgonya is legyen teljesen kihűlve. Tegyünk mindent késes robotgépbe (amennyiben nem fér bele, akkor inkább két részletben csináljuk) és turmixoljuk addig, amíg egyneművé nem válik. Amennyiben szükséges ízesítsük még és jól dolgozzuk össze. Formáljunk kisebb pogácsákat és panírozzuk be. Hevítsünk fel annyi olajat, hogy kb. 1/3-ig ellepje a fasírtokat. Helyezzük bele, majd süssük meg magas hőmérsékleten mind a két oldalát. Sokáig nem szükséges benne hagyni, hiszen semmi nyers nincs benne.
A főtt burgonyát törjük össze a sült sütőtökpürével, keverjük ki tejföllel és ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval.
A céklát és az almát hámozzuk meg, daraboljuk kisebb kockákra. A lilahagymát pucoljuk meg, aprózzuk fel. Tegyünk mindent egy fazékba, adjuk hozzá a többi hozzávalót és fedő alatt hagyjuk a céklát puhulni. Figyeljünk arra, hogy akkor kész, amikor még éppen egy picit roppan, de már puha.
Hagyjuk kihűlni tálalás előtt. Üvegben lezárva akár egy hétig is eláll hűtőbe helyezve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése