Hozzávalók (16 db-hoz):
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
100 g fehér liszt
150 g fehér tönkölyliszt
50 g tejföl
20 g élesztő
2 kávéskanál só
150 ml víz
100 ml langyos tej
Töltelékhez:
250 g juhtúró
2 evőkanál tejföl
1 kis csokor kapor
Tetejére:
1 tojás
szezámmag
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki, adjuk hozzá a sót és a tejfölt. A langyos tejbe keverjük ki az élesztőt, majd így öntsük hozzá. Annyi vizet adjunk hozzá, amennyivel könnyű, rugalmas tésztát tudunk dagasztani belőle. Szobahőmérsékleten pihentessük kb. 40 percig. Ezután gyúrjuk át, formázzunk belőle labdát, majd ismét pihentessük 40 percig. Borítsuk lisztezett felületre és nyújtsunk belőle kb. 40-45 cm átmérőjű kerek tésztát. A töltelékhez a juhtúrót törjük össze, keverjük krémesre a tejföllel, majd adjuk hozzá az apróra darabolt kaprot. Ezzel kenjük meg kenőkés segítségével a kinyújtott tésztát. Pizzavágó segítségével osszuk el 16 egyenlő részre úgy, hogy mindig felezzük. Tekerjük fel és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Pihentessük 20 percig.
Kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal.
Helyezzük előmelegített 180°C-os sütőbe és süssük 20-25 percig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése