Toszkán csirkemell, fokhagymás - petrezselymes spagettivel
Hozzávalók (4 személy részére):
1 kg csirkemell
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 szál friss rozmaring
10-14 levél friss bazsalikom
8-10 szárított paradicsom
2 dl tejszín
5 dkg parmezán
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
20 dkg spagetti
5 dkg vaj
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel, de nem kell túl vékonyra. Elég, ha csak ketté vágjuk és megfelezzük a vastagságot. Sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd olívaolajon pirítsuk meg. A fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk fel a bazsalikommal és a szárított paradicsommal együtt. Tegyük a csirkemellhez a rozmaringgal együtt és közepes lángon süssük szép lassan tovább. Amikor már majdnem kész, öntsük fel tejszínnel, adjuk hozzá a parmezán és főzzük tovább 10-15 percig.
A spagettit főzzük lobogó, sós vízbe "al dente"-re. Egy magas falú serpenyőbe, vagy egy wokba olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Pirítsuk addig, amíg már eléggé illatozik és ekkor adjuk hozzá a leszűrt tésztát. Forgassuk át, majd tálaljuk csirkemellel és locsoljuk meg parmezános-tejszínes szósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése