Tökmagos-földimogyorós granola, aszalt sárgabarackkal
Hozzávalók:
3 bögre zabpehely
1/2 bögre tökmag
1/2 bögre napraforgómag
1/4 bögre lenmag
1 bögre földimogyoró
1/2 bögre mazsola
1/2 bögre aszalt sárgabarack
1/2 bögre aszalt datolya
3-4 evőkanál fűszeres almalekvár
2 evőkanál tökmagolaj
Elkészítés:
Mérjünk ki minden alapanyagot egy nagyobb tálba, kivéve az aszalt gyümölcsöket. Adjuk hozzá a tökmagolajjal elkevert fűszeres almalekvárt, vagy használhatunk egyéb más kedvencet is. Jól keverjük össze. Figyeljünk arra, hogy tényleg minden egyes zabpelyhet, mag szemeket bevonjon. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd helyezzük az előmelegített 170`C-os sütőbe 40 percre. Közben egyszer-kétszer keverjük át egy lapát segítségével. Az aszalt gyümölcsöket daraboljuk apróra, majd adjuk a megpirult zabpehelyhez. Forgassuk össze és hagyjuk együtt kihűlni. Tároljuk légmentesen akár egy hónapig is!
Régen ettem granolát reggelire, de egy ilyennel bármikor szívesen indítanám a napot :)
VálaszTörlésPedig nagyon finom és legalább pótolja az édes péksütiket! :) Küldök neked belőle reggelire! ;)
Törlés