Hozzávalók:
Paradicsomos pácban sült kecskecombhoz:
2,5 kg egész kecskecomb
4 dl házi sűrű paradicsomlé
40 dkg darabolt konzerv paradicsom
2 dl vörösbor
3 evőkanál balzsamecet
15 levél bazsalikom
2 szál rozmaring
3 teáskanál majoránna
frissen őrölt bors
2 teáskanál só
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
Parmezános sült polentához:
4 dl tej
4 dl víz
4 dl kukoricadara
3 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj
parmezán
Balzsamecetes sült kelbimbóhoz:
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
3 evőkanál balzsamecet
só, bors
50 dkg kelbimbó
Elkészítés:
Először készítsük el a kecskecombhoz a pácot. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté, majd egészen apró kockára. A fokhagymát nyomjuk össze egy késsel vagy a tenyerünkkel és daraboljuk fel. Öntsük rá a konzerv darabolt paradicsomot, a házi paradicsom levet, a vörösbort és a balzsamecetet. Ízesítsük fűszerekkel: fűszerpaprikával, friss bazsalikommal és rozmaringgal, sóval és borssal illetve majoránnával. A kecskecombot helyezzük egy magas falú, viszonylag nagyobb tepsibe. Öntsük rá a pácot, jól dörzsöljük bele, majd takarjuk le alufóliával és helyezzük a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap előmelegített 170°C-os sütőbe kb. 4 óra alatt készre sütjük. Közbe érdemes egyszer-kétszer meglocsolni a saját szaftjával. A fóliát ne távolítsuk el sütés közben, mert akkor kiszárad! Nagyon sűrű, krémes szaftja lesz, amit tálalásnál felkínálhatunk a hús mellé.
A köretet a következőképpen készítsük el. A vizet és a tejet forraljuk fel. Közben ízesítsük sóval és borssal. Öntsük bele a kukoricadarát és addig főzzük, amíg egészen sűrű nem lesz.
Egy 30x20 cm nagyságú tepsit kibélelünk fóliával. Öntsük ebbe a kész polentát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Borítsuk ki az asztalra, távolítsuk el a fóliát, majd fánk szaggató segítségével szaggassunk nagyobb korongokat. Felhevített olívaolaj és vaj keverékébe süssük meg hirtelen mind a két oldalát. Szedjük tányérra, majd szórjuk meg bőségesen parmezánnal.
A kelbimbót pucoljuk meg, vágjuk le a véget és szeljük ketté. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, balzsamecettel és szórjuk meg sóval, borssal. Spricceljük meg alaposan vízzel. Előmelegített 180°C-os sütőbe 20-30 perc alatt készre sütjük.
A comb miután egy picit kihűlt, felszeleteljük, parmezános polentával és balzsamecetes kelbimbóval tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése