Hozzávalók (4 személy részére):
30 dkg sütőtök püré
5 dkg vaj
5 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
5 dl tej
só, bors
szerecsendió
35 dkg főtt csirkemell
25 dkg teljes kiőrlésű tönköly penne
20 dkg mozzarella
15 dkg házi füstölt sonka
Elkészítés:
Forraljunk fel a tésztához vizet, tegyünk bele sót, majd főzzük "al dente"-re kb. 10-15 perc alatt.
Addig van időnk elkészíteni a besamel mártást. Olvasszuk fel a vajat, tegyük hozzá a lisztet miközben habverővel folyamatosan csomómentesre keverjük. Apránként mehet hozzá a tej, majd miután szép sima, akkor önthetjük a többit is. Főzzük sűrűre, ízesítsük közben sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. A végén keverjük bele a sütőtök pürénket. A főtt csirkemellet szedjük szálaira és forgassuk a mártásunkba.
Az egészet borítsuk egy tűzálló tálba, simítsuk el. A mozzarellát szeleteljük vékonyra, helyezzük el a tészta tetején. A füstölt sonkát daraboljuk apróra és szórjuk a sajtra.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük addig, amíg a sajt a tetején szép aranybarna nem lesz.
Tálalás előtt hagyjuk egy picit hűlni, így sokkal könnyebben szeletelhető lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése