Koskacukor: Feketeerdő pohárdesszert gluténmentesen

2017. június 21., szerda

Feketeerdő pohárdesszert gluténmentesen

Cseresznye, meggy... másik kedvencem ilyenkor. Piskótába, pitéhez vagy fagyihoz is adhatjuk, de egy nagy tállal magában is szívesen fogyasztom.
Igaz ehhez a desszerthez be kell kapcsolni a sütőt, de később lehűtve kárpótolni fog minket!









Feketeerdő pohárdesszert gluténmentesen
Hozzávalók 4 pohárhoz
a kakaós-diós piskótához (18 cm átmérőjű tortaformához):
5 dkg olvasztott étkcsokoládé
2 tojás
4 dkg olvasztott vaj
4 dkg nyírfacukor
5 dkg darált dió
1 kávéskanál sütőpor

a cseresznyés réteghez:
30 dkg cseresznye
2 evőkanál nyírfacukor
2 teáskanál rumaroma vagy rum

a vanília krémhez:
2 dkgg vaníláspuding
2 evőkanál nyírfacukor
4 dl tej
2 tojás sárgája
1 teáskanál vaníliakivonat

továbbá:
2 dl habtejszín felverve
kakaópor

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és csokoládét, majd beleszórjuk a diót és a sütőport, végül jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük és 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük 20 percre. (Végezzünk tűpróbát!)
A cseresznyét nyírfacukor hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk, és rummal vagy aromával ízesítjük.
A tej felét felforraljuk a nyírfacukorral, a másik felében elvegyítjük a vaníliáspudingot és a tojások sárgáját, majd a felforrt tejhez adjuk és sűrűre főzzük alacsony láng felett. Végül vaníliakivonatot adunk hozzá.
A poharak aljára kakaós piskótát teszünk, erre kanalazzuk a cseresznyét, majd a vaníliakrémet.
Miután teljesen kihűltek, felvert tejszínhabbal tálaljuk, amit enyhén megszórunk kakaóporral.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...