Koskacukor: Serpenyős lepény, fűszeres sajtkrémmel töltve

2017. június 26., hétfő

Serpenyős lepény, fűszeres sajtkrémmel töltve

Az elmúlt időszakban talán ez a hónap volt az, amikor a legjobban felfordult az életünk. Végre sikerült megvennünk álmaink otthonát. A 6 négyzetméteres konyhából átköltözök egy 20 négyzetméteresbe, amit el sem akarok hinni. Lesz mindenkinek külön szobája és a nappaliban sem fog aludni senki. Van egy pici udvarunk, ahol tudunk kint levegőzni és nem kell felmászni többé a negyedikre, majd visszamenni a maradék cuccért. Emma is már közel 9 kg, így már vele is számoltam az utóbbi időben a lépcsőfokokat. Szombaton költözünk... nem volt egyszerű, mert persze, ha vásárolunk valamit, akkor az úgy mégsem egészen jó, ahogy kinéz. Legyen nagyobb minden, teret kell csinálni. Új padló, festés... de azért még mindig volna mit, de nem lehet mindent egyszerre. A konyhámhoz eddig a legfontosabb lett megvéve, egy óriási hűtőszekrény és egy fagyasztószekrény, ami külön-külön, több mint 200 literes. Azt hiszem ebben elférek. A többi még várat magára, mert ami beépített, ahhoz kell még bútor is és még sorolhatnám. Van időnk és előbb utóbb el jön mindennek az ideje. Ezt meg is tanultuk az elmúlt egy-két évben.
Most pont van időm egy kicsit szusszani és mivel nagyon elhanyagoltam a blogomat mostanság, ezért arra gondoltam, hogy hozok már valami receptet, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni mégis finom lepényt süthetünk vacsira vagy éppen reggelire. Később ígérem pótolom az elmúlt időszakot és ismét sok recepttel fogok jönni, de még egy kis kitartás kell mindenkinek.







Serpenyős lepény, fűszeres sajtkrémmel töltve
Hozzávalók 3 db-hoz:

15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
5 g sütőpor
1,5 dl víz
1 kávéskanál só
1 evőkanál olívaolaj + a nyújtáshoz

a töltelékhez:
20 dkg sajtkrém
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor kapor
2 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütőport és a sót, végül az olaj és a víz hozzáadásával könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Fóliába becsomagljuk és szobahőmérsékleten egy órát pihentetjük. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk és olajos felületen, olajos kézzel megnyújtjuk egyesével ovális alakúra, feltekerjük és ismét kihúzzuk, de ekkor már kör alakúra.
A fűszernövényeket felapríjuk, a fokhagymát zúzzuk és a sajtkrémhez adjuk, sóval és borssal ízesítjük. A kihúzott tésztára teszünk egy nagy evőkanállal, majd elkenjük. A tészta szélét közepére hajtjuk, hogy jól fedje egymást, körbe haladva. Száraz, forró serpenyőbe közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
A krémből marad ki, így fogyasztás közben is megkenhetjük még.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...