Koskacukor: Édesburgonya saláta

2014. április 3., csütörtök

Édesburgonya saláta

Munka után ránk szakadt egy kis kerti munka és tudni illik, ahhoz kell szükség van energiára. Eljött az idő, amikor el lehet vetni a tökféléket, a céklát, a babot, mert elég jó idő van hozzá. A borsók és a hagymák is kibújtak már és a palántákat is szét lehet ültetni, mert már gyönyörűen megnőttek.
Még mielőtt neki kezdtünk volna a munkának ezzel leptem meg magunkat.








Édesburgonya saláta
Hozzávalók (2 fő):
2 közepes édesburgonya
1/2 fej jégsaláta
1/2 kaliforniai paprika
1-1 szelet fetasajt
1-1 szál újhagyma
150 g csirkemell
100 g házi sonka
só, bors, rozmaring
kevés olívaolaj
1-1 tükörtojás

Elkészítés:
Vegyünk elő két mélyebb tányért.
Az édesburgonyát vágjuk kockára. Sütőpapírral bélelt tepsibe oszlassuk szét, spricceljük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg rozmaringgal. Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük puhára. Kb. 15-20 perc.
Ez idő alatt, a csirkemellet és a sonkát kockázzuk fel és kevés olívaolajon pirítsuk meg. Közben fűszerezzük egy kis rozmaringgal és borssal illetve ízlés szerint sóval, de vigyázni kell, hogy mennyire sós a sonka.
Készítsük el a tükörtojást.
A salátát daraboljuk fel nagyobb, a paprikát kisebb kockákra illetve a hagymát karikára.
A tányér aljára halmozzuk a salátát, tegyük rá a sült édesburgonyát. Erre jöhet a pirított sonka és a csirkemell illetve a tükörtojás. Szórjuk rá a paprikát és a hagymát illetve morzsoljuk rá a fetasajtot.

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...