Nem a tojásos verziót szoktam alkalmazni, hanem durum lisztből készítem, annyi víz hozzáadásával, hogy összeálljon a tészta és közepesen kemény állagot kapjak. Fóliázva hagyom szobahőmérsékleten 1 órát pihenni, majd kinyújtom és ezután variálom úgy, ahogy felszeretném használni. Egy hosszú rúdra akasztva hagyom megszáradni, ha nem használom fel egyből. A tészta készítéséről bővebben itt tudtok olvasni.
Hozzávalók (2fő):
25 dkg széles metélt
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
frissen facsart citromlé
só, bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe. Házi tésztánál sokkal rövidebb időre van szükség, vigyázzunk nehogy szétfőzzük!
A fokhagyma gerezdeket pucoljuk meg, daraboljuk nagyon apróra. A vajat olvasszuk fel egy mélyebb serpenyőbe, dobjuk rá a fokhagymát és pirítsuk meg, de ne égessük meg, mert keserű lesz. A petrezselymet daraboljuk fel és dobjuk ezt is hozzá. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal. A kifőtt, leszűrt tésztát tegyük rá és jól forgassuk össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése