Hozzávalók (2fő):
2 nagy padlizsán
1 konzerv paradicsom
4 dl házi sűrű paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
1 ek. étkezési keményítő
1 kisebb csokor friss bazsalikom
só, bors
10 dkg ementáli sajt
Elkészítés:
A padlizsánokat vágjuk karikára, sózzuk be és hagyjuk egy órát állni, majd mossuk meg és csepegtessük le.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgassuk egymás mellé. Szórjuk megy egy picit sóval, borsozzuk és spricceljük meg olívaolajjal. Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük 15-20 percig, amíg meg nem puhul a padlizsán.
Addig készítsük el a mártást. A vöröshagymát és a fokhagymát daraboljuk fel és kevés olívaolajon futassuk meg. Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot és a házi paradicsomlét. Közepes lángon rotyogtassuk 15-20 percig, majd egy kis vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be. A végén ízesítsük sóval, borssal és a feldarabolt friss bazsalikommal.
Egy kisebb jénai aljára tegyünk egy sor padlizsánt, azután kenjük meg paradicsomos mártással. Rétegezzük így tovább, amíg el nem fogy. A tetejére reszeljük rá a sajtot.
Toljuk a sütőbe kb. 20 percre, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
Nagyon finom nyáridéző étel. Szeretem az ilyen egyszerűen nagyszerű ételeket. Áldott, szép Húsvétot, békés ünnepeket kívánok!
VálaszTörlésImádom a zöldségeket, főleg a friss nyáriakat, úgyhogy nagyon várom már! Nektek is áldott, szép Húsvétot Kívánok! :)
Törlés