Epres-túrós angel food cake
Piskótához:
5 db tojásfehérje (250 g)
1/4 bögre liszt
1/2 bögre nyírfacukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. citromlé
Töltelékhez:
500 g túró
150 g görög joghurt
4 ek. nyírfacukor (porcukor)
400 g friss eper
2 ek. erdei gyümölcsös házi lekvár
Elkészítés:
A tojásfehérjét verjük habbá úgy, hogy a vége felé adagoljuk hozzá kanalanként a kétféle cukrot, majd a legvégén a citromlét. A lisztet szitáljuk hozzá és óvatoson keverjük össze. Egy zsírpapírral bélelt 30x25 cm-es tepsibe simítsuk el. Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 18-20 percig. Ezután rögtön húzzuk le róla a papírt, majd hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez tisztítsuk meg az epret, daraboljuk apró kockára. A díszítéshez tegyünk félre 3 szép nagy epret. A túrót keverjük ki a joghurttal és a cukorral, majd forgassuk bele a túrót.
A piskótát kenjük meg lekvárral. Kanalazzuk rá a tölteléket, simítsuk el, majd tekerjük fel.
Nem lesz könnyű, mert a piskóta vékony és nem túl erős, de pont körbe éri.
Egy igazi tavaszi, könnyű desszertet kapunk! Porcukorral megszórva tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése