Koskacukor: Spaghetti Bolognese

2014. április 9., szerda

Spaghetti Bolognese

Ismét egy olasz recept, amit szerintem mindenki ismer és szeret is. A tésztával is úgy vagyok mint a rizzsel, köretként nem, de főételként jöhet. Bármilyen ízletes lehet tejszínes, paradicsomos, egyszerű zöldséges vagy húsos szósz szívesen fogyasztjuk. Tudom nem a legegészségesebb, de ez is attól függ, hogyan készítjük el és mennyit eszünk belőle. Úgy vagyok vele, hogy ebédre végül bármit lehet enni csak a vacsorára figyeljünk oda. Tészta vásárlásnál próbálok általában teljeskiőrlésű vagy durum lisztből készült tésztákat vásárolni, mivel lassan szívódó szénhidrát, így nem is éhezünk meg gyorsan, vacsoráig bőven ki lehet bírni. Ráadásul egy-egy hűvösebb napon, mint a mai is, jobban esik az embernek egy kicsit tartalmasabb ebéd.





Spaghetti Bolognese
Hozzávalók (4 fő):
300 g tk. tönkölylisztből készül spagetti tészta

250 g darált sertéshús
250 g darált marhahús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fohagyma
3-4 ek. olívaolaj
1 dl száraz vörösbor
1 doboz darabolt paradicsom
4 dl sűrű házi paradicsomlé
só, bors
rozmaring, oregano, bazsalikom

Tetejére:
parmezán

Elkészítés:
A tésztát főzzük "al dente"-re sós lobogó vízbe kb. 10 perc alatt.
A vöröshagymát és a fokhagymát daraboljuk fel, olívaolajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a kétféle darált húst.
Pirítsuk fehéredésig, majd öntsük fel vörösborral. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük fűszerekkel. Lehet szárított is, de ha van friss, akkor azzal még intenzívebbé tehetjük az ízeket.
Öntsük fel a paradicsomlével, adjuk hozzá a darabolt paradicsomot és közepes lángon 45-55 percig rotyogtassuk. Akkor jó, ha már jól besűrűsödött.
Tálalásnál szórjuk meg reszelt parmezánnal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...