Spaghetti Bolognese
Hozzávalók (4 fő):
300 g tk. tönkölylisztből készül spagetti tészta
250 g darált sertéshús
250 g darált marhahús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fohagyma
3-4 ek. olívaolaj
1 dl száraz vörösbor
1 doboz darabolt paradicsom
4 dl sűrű házi paradicsomlé
só, bors
rozmaring, oregano, bazsalikom
Tetejére:
parmezán
Elkészítés:
A tésztát főzzük "al dente"-re sós lobogó vízbe kb. 10 perc alatt.
A vöröshagymát és a fokhagymát daraboljuk fel, olívaolajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a kétféle darált húst.
Pirítsuk fehéredésig, majd öntsük fel vörösborral. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük fűszerekkel. Lehet szárított is, de ha van friss, akkor azzal még intenzívebbé tehetjük az ízeket.
Öntsük fel a paradicsomlével, adjuk hozzá a darabolt paradicsomot és közepes lángon 45-55 percig rotyogtassuk. Akkor jó, ha már jól besűrűsödött.
Tálalásnál szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése